Pregateste-ti masina pentru sezonul cald

Pregătește-ți mașina pentru sezonul cald – sfaturi practice pentru îngrijirea caroseriei, ștergătoarelor, sistemului de aer condiționat și anvelopelor de vară. Vezi tot!

Este important de reţinut că sunt caţiva paşi esenţiali prin care pregatesti mașina pentru  sezonul cald și trebuie să te gândești atât la întreținerea  caroseriei, cât și a habitaclului.

Caroseria este supusă capriciilor vremii, care afectează stratul de vopsea – de aceea este indicat ca la sfârșitul iernii să aplici un tratament cu ceară pentru protecție.

Verifică ștergătoarele, mai ales dacă a nins mult în iarna ce tocmai a trecut, pentru că atât ninsoarea, cât și substanțele împrăștiate de utilajele de deszăpezire le afectează și nu îsi vor mai face treaba eficient în timpul ploilor sezoniere.

Sistemul de aer condiționat necesită o atenție deosebită pentru a funcționa  în condiții optime.  Este inconfortabil  să conduci vara, pe caniculă, fără o instalație de aer care să fie în perfectă stare de funcționare. În plus, nu trebuie uitată verificarea și eventuala suplimentare a nivelului de freon.

Mai mult decât atât, trebuie neaparat verificat și completat uleiul. Plăcuțele de frână au nevoie de o atenție mai amănunțită înainte să pornești la drum, calitatea lor fiind esențială unei operări în siguranță a autovehiculului.

Montează-ți anvelopele de vară și nu uita că roata de rezervă trebuie să fie în conditii bune, o măsură de precauție în cazul în care vei întâmpina vreo situație neplăcută.

Nu în ultimul rand, nu uita că antigelul este util atât iarna (când împiedică înghețarea motorului, cât și vara deoarece nu îi permite să se supraîncălzească. Și aici se impune o verificare atentă.

Pentru o evaluare de calitate a mașinii tale, vino la www.gttservice.ro si beneficiază de o gamă completă de servicii ce îți vor permite să pleci la drum fără grijă.

Lasă un răspuns

Comment
Nume*
Mail*
Website*