Opel Insignia pune accent puternic pe siguranţă

Performanțe de top în cadrul testelor de impact: Euro NCAP acordă noului Insignia punctajul maxim de 5 stele

Rüsselsheim.  Euro NCAP a confirmat integritatea conceptului de siguranţă totală al noului Opel Insignia. În cadrul celei mai recente evaluări a siguranței publicate astăzi, Euro NCAP a acordat autovehiculelor Insignia Grand Sport și Insignia Sports Tourer punctajul maxim de cinci stele. Noul vârf de lance al mărcii Opel a obţinut punctaje mari la toate categoriile evaluate: protecţia adulţilor, protecţia copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă.

Comentând performanța noului Insignia în cadrul testelor de impact, Euro NCAP a menționat în special două dintre sistemele de siguranță inovatoare ale autovehiculului. Noua capotă activă care, în cazul unei coliziuni, se ridică în câteva fracțiuni de secundă, mărind astfel distanța până la motor și asigurând o protecție sporită a pietonilor, „a avut rezultate impresionante la contactul cu pietoni de diferite staturi și la o gamă largă de viteze”. Rafinatul sistem de frânare automată de urgență, care poate detecta pietoni și alte autovehicule, a funcționat bine si a înregistrat rezultate impresionante la viteze mari de deplasare pe autostradă, prevenind accidentele sau reducând consecințele acestora”.

Opel Insignia Active-Hood Pedestrian Safety System

Punctajul maxim acordat de Euro NCAP demonstrează faptul că elementele individuale de siguranță ale noului Insignia alcătuiesc un sistem total”, a declarat Peter Küspert, director de Vânzări și Servicii post-vânzare. „Însă importanța pe care Opel o acordă siguranței nu se observă numai la modelul nostru vârf de lance; și cei mai noi membri ai gamei noastre de produse, Crossland X și Grandland X, sunt echipați cu avertizarea privind o coliziune frontală cu frânare automată de urgență, deoarece dorim să oferim clienților noștri cele mai noi tehnologii în materie de siguranță. În definitiv, după cum o spune și noul nostru slogan, viitorul aparține tuturor”.

Pe lângă capota activă și frânarea automată de urgență, noul Insignia impresionează prin multe alte sisteme de asistență ultra-moderne. Niciun alt autovehicul din clasa sa nu oferă o așa mare varietate de tehnologii inteligente precum noua generație a vârfului de lance al mărcii Opel:

  • Sistemul de iluminare cu matrice IntelliLux LED® : cele 16 segmente LED pentru faza lungă, integrate în farurile extrem de subțiri ale autovehiculului Insignia permit adaptarea extrem de precisă a modului de iluminare la situația din trafic. Astfel, trecerea între multiplele modele de iluminare este mai rapidă și insesizabilă.
  • Afișaj pe parbriz: informațiile referitoare la viteză, indicatoarele rutiere, viteza setată pentru limitatorul de viteză și tempomatul adaptiv, precum și instrucțiunile de navigație sunt proiectate pe parbriz. Șoferul are toate informațiile în câmpul său vizual, putându-se astfel concentra doar la situațiile din trafic.
  • Automatic Cruise Control (ACC) cu frânare automată de urgență: utilizează o cameră video și senzori radar pentru a măsura distanța față de autovehiculul din față și adapta viteza în consecință. Dacă această distanță scade rapid atunci când șoferul autovehiculului din față frânează brusc, pe afișajul de pe parbriz se aprind LED-uri roșii și sunt emise semnale sonore de avertizare. În același timp, ACC inițiază automat o frânare de urgență, mai rapid decât ar putea reacționa în mod normal o persoană.
  • Asistentul pentru menţinerea benzii de circulaţie cu corectare automată a manevrelor: atunci când sistemul detectează că autovehiculul părăsește accidental banda sa de mers, nu doar semnalizează acest lucru pe afișaj, ci și deplasează ușor volanul pentru a repune autovehiculul pe traiectoria corectă la viteze între 60 și 180 km/h.

Acestea sunt completate de sisteme de asistență care asigură o vizibilitate panoramică excelentă, astfel că avantajele acestora se remarcă îndeosebi în traficul urban:

Pentru prima dată la Opel, camera video de 360°: constă din patru camere individuale amplasate pe fiecare parte a autovehiculului. Sistemul combinat asigură o perspectivă panoramică opțională, la 360 de grade, facilitând manevrele de parcare și cele efectuate la viteze reduse. Astfel, șoferul are totul în câmpul său vizual, pe ecranul IntelliLink de pe consola centrală, camera video pentru marșarier, avertizarea privind traficul din spate, sistemul avansat de asistenţă la parcare, avertizarea la schimbarea benzii de rulare cu avertizare privind unghiul mort lateral, Indicarea distanţei de urmărire.

Lasă un răspuns

Comment
Nume*
Mail*
Website*